CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Presentació del llibre de J. F. Yvars
Retratos, semblanzas, perfiles: un abecedario artí­stico personal
Dilluns, 20 Septembre 19:00
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


El Cercle del Liceu va celebrar la presentació del llibre «Retratos, semblanzas, perfiles: un abecedario artístico personal» de J. F. Yvars, historiador de l'art, professor i comissari. L'acte comptà amb la participació de Llàtzer Moix, escriptor, periodista i sotsdirector de La Vanguardia.

En aquest llibre, l'autor prodiga els seus amplis coneixements d'història de l'art i ofereix una magnífica retrospectiva de l'art modern en la qual ens convida a reflexionar sobre l'hedonisme i la sensualitat en l'obra de Matisse, la deformació pictòrica a l'obra de Bacon, l'estètica visionària de Balthus, el geni creador de Picasso o les provocacions de Duchamp. A més, el discurs d'Yvars dialoga amb pensadors de la talla de Benjamin, Adorno o Clark.

J. F. Yvars és historiador de l'art. Ha estat professor universitari, editor i director del Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), del qual és director honorari. Ha estat responsable de nombroses exposicions, entre les quals destaquen Lepchitz, Madrid-Barcelona, 1930-1936 o Les formes del cubisme: les mostres d'itinerari internacional, de Nova York a Praga, Ràfols-Casamada: pintura i Antoni Clavé i el segle del collage.
Propers Esdeveniments