CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Conferència amb Carlos Calderón
Ariadne auf Naxos
Dijous, 16 Septembre 19:00
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


La Comissió de Música del Cercle del Liceu va convocar la conferència prèvia a l'òpera Ariadne auf Naxos de Richard Strauss, que es representa al Gran Teatre del Liceu del 22 de setembre al 4 d'octubre. La conferència va ser impartida per Carlos Calderón, Dr. en Humanitats, músic i historiador.

L’Ariadne auf Naxos de Katie Mitchell, la reputada directora teatral, planteja la història de l’home més ric de Viena, que ha encarregat una opera seria a un jove compositor, a més de convidar-hi un grup d’actors de la commedia dell’arte. Mentre demana que actuïn tots a la vegada, la frívola Zerbinetta intenta convèncer la tràgica Ariadne que els homes són tots iguals i fins i tot intercanviables. Aquest debat entre la fidelitat en oposició a la metamorfosi, a banda de ser un homenatge a Molière i a Mozart, és una òpera tan impertinent com irresistible. La vida imposa l’oblit i la transformació.

Carlos Calderón és conferenciant actiu en diverses institucions culturals catalanes. Des de la seva arribada a Barcelona el 2003, s'ha incorporat a la vida cultural i musical de la ciutat distingint-se pel les seves investigacions rigoroses, les seves amenes conferències i la preparació de presentacions audiovisuals molt suggeridores. Es va formar com a Arquitecte a Veneçuela i va realitzar simultàniament els seus estudis complets en Música. Va realitzar estudis superiors en Lògica i Filosofia de la Ciència i té un màster en Història de les Ciències per la Universitat de Barcelona. L'any 2013 es va doctorar en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, orientant les seves recerques cap a l'estudi de la Música, l'Art i la Ciència en el marc d'una Història de la Cultura.
Propers Esdeveniments