CAT
La Rambla, 65
933 187 925
CAT
Miquel Barceló i Joan Tarrida
Reinterpretant a Faust
Dijous, 28 Novembre 19.00h
*Esdeveniments privats i exlusius per a socis del Cercle del Liceu


El Cercle del Liceu es complau a convocar-los a la conferència «Reinterpretant a Fausto» a càrrec de Miquel Barceló, reconegut pintor espanyol, en un diàleg amb Joan Tarrida, Director General i Editor de Galàxia Gutenberg.
 
18.30-19.00 ~ Signatura de llibre
Es podran adquirir al Cercle el mateix dia
19.00-20.30 ~ Conferència

 
Miquel Barceló va néixer a Mallorca, on va viure fins l’any 1975, momento en que es va traslladar a Barcelona per a estudiar a l'Escola de Belles Arts Sant Jordi. En aquesta època, Barcelona vivia una efervescència cultural que, en l'àmbit de l'art, es va concretar en una ruptura amb la línia d'obres de contingut polític en favor d'una recuperació de la pintura. Les obres més pictòriques de Barceló sovint representen temes clàssics, com ara naturaleses mortes o paisatges i estudis de la llum, que testimonien la contínua cerca de l'artista d'un nou vocabulari formal expressiu en la pintura. En 1982 Barceló va aconseguir el reconeixement internacional quan el director de la Documenta 7 de Kassel, Rudi Fuchs, el va triar com a representant espanyol per a l'edició d'aquell any.
 
Joan Tarrida
és Director General i Editor de Galàxia Gutenberg. Ha desenvolupat tota la seva activitat professional en el món de l'edició. Va ser Director de Publicacions dels Jocs Olímpics de Barcelona i el 1992 va entrar a formar part del Grup Bertelsmann, assumint les funcions de Director de Creació Editorial de Plaza & Janés. Des de 1999 ha estat Director Editorial i, posteriorment, Director General del Cercle de Lectors.
 
Part de la xerrada girarà entorn del llibre Fausto, amb il·lustracions de Miquel Barceló, que Galàxia Gutenmberg va editar l’any 2018. En una edició bilingüe (espanyol i alemany) el volum abasta la primera part del Faust de Goethe. Els grans temes del mestre alemany cobren nova vida en les aquarel·les de Barceló: el desig d'immortalitat, la seducció d’allò diabòlic, el debat entre l'amor etern i la passió carnal, l'ànsia insaciable de coneixement... Un treball excepcional per a un llibre que podria passar a la història de l'art.

Imatge: © François Halard


________________________________________________________

RESERVES  |  933 187 925  |  reservas@circulodelliceo.es
Sopar opcional: Socis 35€ - No socis 40€

És imprescindible reservar abans de dimarts 26 de novembre. No s’acceptaran reserves fora de termini. En cas de no poder assistir, preguem cancel·lin la reserva amb un mínim de 24h d'antelació.
Propers Esdeveniments