CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Òperes en Directe
Boris Godounov
Dijous, 07 Juny 19.45h
*Esdeveniments privats i exlusius per a socis del Cercle del Liceu


Al 1824, quan Pushkin va recórrer a Boris Godunov per al seu primer drama històric, coneixia bé el colós que estava abordant. Armat amb la seva lectura de Shakespeare, Puixkin va tornar a explicar la història èpica del enlluernadora regnat del tsar de Rússia (1598-1605). De fet, elements de Macbeth apareixen al llarg d'aquesta faula política, en què un impostor amb ambicions per al tron ​​turmenta Boris, pretenent tornar com el nen que Boris havia matat un cop per prendre el poder. Adaptant aquest poema èpic, Mussorgski va compondre una meditació sobre la soledat del poder, un drama populista en què el veritable protagonista és el poble rus amb la seva càrrega de sofriment etern.

Ivo Van Hove no és aliè als grans frescos polítics, ja que ha escenificat Tragèdies Romaines i Kings of War, tots dos basats en obres de Shakespeare. Aquesta és la seva primera producció per a l'Òpera de París.

La producció és protagonitzada per Ildar Abdrazakov, "un dels baixos més buscats en el món de l'òpera" (Vanity Fair) i "un dels cantants russos més emocionants que van sorgir en l'escena internacional en l'última dècada" (Opera News).

Patrocina
CIRCA